Zorgaanbod | per land / locatie | Spanje | Gecontracteerde zorgaanbieders

Gecontracteerde zorgaanbieders

 

Veel Nederlanders in Spanje verblijven of overwinteren aan de Costa Blanca. Dit vanwege het goede microklimaat (ook voor de gezondheid), vanwege het prijspeil en vanwege de aanwezigheid van veel goede gezondheidszorgvoorzieningen. Zo werken tussen de regio's Alicante en Valencia tenminste 8 Nederlandse huisartsen, zijn er vier private ziekenhuizen en tenminste drie goede ziekenhuizen aangesloten bij de Spaanse Securidad Social (het Spaanse ziekenfonds).

 

HIC heeft met veel van deze zorgaanbieders contact gehad en is bezig met het sluiten van contracten.

 

Gespecialiseerde voetkliniek

 

In Alicante is een gespecialiseerde voerkliniek, San Roman. In deze orthopedische kliniek behandelen vader en zoon op een niet invasieve manier allerlei voetproblemen. Hun kwaliteit is uitstekend en er is een groeiende groep Nederlanders die bereid is speciaal naar Alicante af te reizen om in San Roman te worden behandeld. Niet invasief betekent dat zij met operatietechnieken werken waarbij slechts een klein sneetje in de voet wordt gemaakt. Dat betekent minder weefselschade en een korter hersteltijd. In deze kliniek worden poliklinisch soms twee voeten tegelijk behandeld en loopt de patient na afloop weer (met krukken) naar buiten.

 

 

Clinica Benidorm

 

In Benidorm is een privaat ziekenhuis, Clinica Benidorm, dat niet alleen een uitstekende kwaliteit biedt en een uitstekende naam heeft maar dat ook sterk gericht is op de Nederlands sprekende populatie in Spanje. Ze hebben Nederlandse artsen en Nederlands sprekend verpleegkundig en balie personeel. Ze zijn zeer klantgericht en werken nauw samen met een aantal universitaire ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen. Een van de specialisaties, oncologie, heeft landelijke bekendheid en wordt ook door de Securidad Social (het Spaanse ziekenfonds) gecontracteerd. Voor cardiologie is recent een luchtbrug opgezet naar Nederland waarbij Nederlandse patienten op de wachtlijst in Benidorm snel kunnen worden geholpen. 

Zorgverzekeraar UVIT heeft recent (september 2010) een contract gesloten met dit ziekenhuis.