Een alternatief voor revalidatie in Bielefeld

 

Een voorbeeld is het programma knie- en heupoperaties in de Mediankliniek in Bielefeld, Duitsland. Dit programma biedt een alternatief voor de behandeling zoals die standaard in Nederland wordt uitgevoerd. In Nederland verblijft u ongeveer vijf dagen in een ziekenhuis. Aansluitend dient u te revalideren met behulp van fysiotherapie. Dat kan lastig zijn, vooral voor mensen die niet direct iemand in hun omgeving hebben die hen thuis 24 uur per dag kan begeleiden.

 

In Duitsland is dat anders geregeld. Daar verblijft de patiënt ongeveer tien dagen in het ziekenhuis en aansluitend drie weken in een revalidatiekliniek. De ervaringen zijn positief. HIC vindt het programma een mooie aanvulling op het bestaande aanbod.


Dat de verzekerden het een goed alternatief vinden, blijkt uit het onderzoek dat gehouden is in opdracht van de Median-revalidatiekliniek. Van de mensen die daar zijn behandeld, beoordeelt 90 procent de revalidatiekliniek met de kwalificatie goed of uitstekend. Hoewel het een ingrijpende beslissing is om vrienden, kennissen en familie gedurende vijf weken achter te laten, kiezen toch veel mensen voor een behandeling in Bielefeld.

 

 


Service


De revalidatiekliniek begeleidt en behandelt patiënten kwalitatief goed. Iedere patiënt heeft een privé-kamer met volpension en het is mogelijk een partner of kind mee te nemen. Daarnaast kunnen patiënten therapieën volgen om hun leefstijl te verbeteren. Zo kan de patiënt kiezen voor een ‘stoppen met roken’-programma of werken met een diëtiste aan gewichtsbeheersing en meer leren over gezonde voeding. Ook massages, warmtetherapie en ontspanningsessies maken deel uit van het arrangement.

De kliniek kan er voor zorgen dat de patiënt wordt opgehaald van en teruggebracht naar een aantal vaste locaties in Nederland. De medewerkers spreken Duits, maar voor noodgevallen is er een tolk aanwezig.