Zorgaanbod | per land / locatie | Duitsland
Duitsland  


De zorg in Duitsland is over het algemeen van een uitstekende kwaliteit. Net als in Nederland worden de Duitse zorgverleners gecontroleerd door een landelijke toezichthouder, vergelijkbaar met de Nederlandse Inspectie.

 

Duitsland is van oudsher een land waar Nederlanders naar toe gaan voor zorgverlening. Vaak omdat ze zelf in een grensstreek wonen en een Duits ziekenhuis dichterbij is dan een Nederlands ziekenhuis. Ook vinden er in Duitsland meer experimentele behandelingen plaats dan in Nederland, waardoor sommige mensen zich daar graag laten behandelen. In Duitsland behandelen dokters en specialisten langer door dan in Nederland.

 

Een andere belangrijke reden is dat er veel vertrouwen is in Duitse dokters en behandelaars. Sommige klinieken genieten een zeer goede reputatie waardoor ze patiënten uit heel Europa aantrekken.

 

Zorgaanbieders in Duitsland

 

Holland InterCare voert gesprekken met diverse Duitse zorgaanbieders. We verwachten binnenkort enkele overeenkomsten te sluiten. Op het kaartje hiernaast ziet u voorbeelden van mogelijke klinieken. 

 

Bad Oeynhausen (Median: dialyse) Oberhausen (Helios: orthopedie, dermatologie Huls (Helios: revalidatie, orthopedie) Krefeld (Helios: diagnostiek, revalidatie) Bochum (Helios: revalidatie, orthopedie) Lengerich (Helios: revalidatie, orthopedie)