Zorgaanbod | per land / locatie
Informatie per land

 

De zorgverlening verschilt per land. Zowel in aanbod en kwaliteit als in regelgeving.

 

Europese Unie

 

In de Europese Unie wordt gestreefd naar het harmoniseren van de regelgeving rond de gezondheidszorg. Dat gaat geleidelijk. De belangrijkste doorbraken zijn gebaseerd op uitspraken van het Europese Hof. Dit Hof heeft onder andere bepaald dat alle Europeanen zonder toestemming van hun zorgverzekeraar in alle EU landen gebruik mogen maken van poliklinische voorzieningen.

Lees verder

 

Europese landen

 

De gezondheidszorg in veel Europese landen is van een uitstekende kwaliteit. Voor HIC zijn de landen waar veel Nederlanders vakantie vieren en overwinteren het belangrijkste. HIC heeft afspraken in onder andere Duitsland, Belgie, Frankrijk, Spanje, Italië, PortugalZwitserland en Egypte. Ook heeft HIC contracten met enkele Europees werkende zorgaanbieders zoals Euromedic.


Overige landen

 

Holland InterCare heeft ook contacten in andere landen. Vanwege de geringe vraag zijn deze niet op de website vermeld. Als u over het zorgaanbod in een ander land informatie wilt kun u het contactformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op.

 

Servicepunten

 

Drie landen zijn nog vermeldenswaard omdat HIC daar niet bemiddelt. Dat zijn Turkije, Marokko en Suriname. In deze landen heeft Agis Zorgverzekeringen voor haar verzekerden servicecentra opgericht. HIC heeft met Agis afgesproken dat de Agis-verzekerden in die landen via die servicecentra worden geadviseerd en geholpen.