Zorginformatie
Planbare zorg

 

HIC richt zich op planbare zorg, ook wel electieve zorg genoemd. Dat zijn alle behandelingen en zorg die vooraf te plannen zijn. Het kan gaan om een knieoperatie waarvoor in Nederland een wachtlijst bestaat, of een revalidatie. Het kan ook gaan om een specifieke zorgverlener, gespecialiseerd is in een bepaalde behandeling. In al deze gevallen kan HIC voor u bemiddelen. Zowel binnen de zorgverzekeringswet als binnen de AWBZ is het mogelijk om deze behandelingen door uw Nederlandse zorgverzekeraar te laten vergoeden.

Lees verder

 

Spoedeisende hulp

 

Wanneer u in het buitenland bent en (spoedeisende) hulp nodig heeft, dan heeft uw zorgverzekeraar afspraken met de alarmcentrales ter plaatse. In dat geval moet u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of de desbetreffende alarmcentrale. Deze hulp is niet vooraf gepland, HIC kan u hierbij niet van dienst zijn.

Lees verder

 

 


Niet verzekerde zorg

 

Niet alle zorg wordt door uw Nederlandse zorgverzekeraar vergoed. Sommige behandelingen, zoals plastische chirurgie of tandheelkundige zorg, worden niet of maar gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed.

Lees verder

 

Wat kost Holland InterCare?

 

Holland interCare kost u meestal helemaal niets.

Lees verder