Het soort vragen waarmee u bij HIC terecht kunt
  • Ik wil een medische ingreep graag combineren met vakantie. Kan dat?
  • Er is een kliniek gespecialiseerd in de ingreep die ik nodig heb, maar die is in het buitenland. Kan ik daar worden behandeld? En betaalt mijn zorgverzekeraar die ingreep?
  • Ik ben dialysepatiënt, maar ik wil naar een vakantiebestemming waar geen groepsreizen voor bestaan. Kan dat?
  • Kan ik na een (knie)operatie in het buitenland revalideren?

Op dergelijk vragen en nog veel meer kan HIC u antwoord geven. Als we het antwoord (nog) niet weten, dan gaan we er voor u naar op zoek.

 

Individuele en persoonlijke benadering

 

Wanneer u besluit om uw zorg in het buitenland via HIC te regelen, doen wij ons best u zo goed mogelijk te helpen. HIC werkt op basis van een persoongerichte en individuele benadering. U bent per slot van rekening uniek. Wij bieden u hulp op een op maat gemaakte en persoonlijke manier.

 

Wat kost HIC?

 

Meestal kost het gebruik van de services van HIC helemaal niets. De zorgverzekeraar betaalt de rekening. Maar let op: dat geldt voor die zorg waarvoor u ook in Nederland bent verzekerd. Zorg waar u ook in Nederland voor moet betalen, zoals veel vormen van plastische chirurgie, worden ook in het buitenland niet vergoed.

 

En er is een beperking. De kosten van de zorg die u in het buitenland ontvangt, mogen niet hoger zijn dan de kosten voor een zelfde behandeling in Nederland. Gelukkig komt dit maar weinig voor. In heel veel landen is de gezondheidszorg goedkoper dan in Nederland. Landen als de Verenigde Staten en Canada maar ook Zwitsrland zijn echter wel duurder.

 

Indien u zelf (een deel van) de kosten moet betalen, laten wij u dat van tevoren weten. U kunt dan alsnog beslissen of u wilt doorgaan met de procedure.